Nr. 942, Anul 15, din 28-Iulie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Exclusiv
„Eu consider ca se pot realiza proiecte bune si astfel multi bani vor intra practic in dezvoltarea localitatilor noastre“
• spune Serban Jenel, directorul AFIR Calarasi

Incepand cu data de 3 mai au fost deschise sesiunile de primire a proiectelor de investitii finantate prin intermediul a 14 submasuri din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR). Guvernul a luat decizia sa deschida repede masurile de finantare pentru ca exista un interes deosebit, atat din punct de vedere a institutiilor publice, cat si mediului privat, sa acceseze fonduri europene. Si, se stie bine ca, intotdeauna, au fost aduse mai multe motivatii, de-a lungul timpului, ca romanii nu se pot dezvolta din cauza ca nu dispun de suficiente resurse materiale. Cel putin asa a afirmat la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei“, Serban Jenel, directorul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale Calarasi (AFIR). De altfel, parerea sa e aceea ca, pentru a putea fi dezvoltata societatea romaneasca este destul de clar ca cea mai buna varianta o reprezinta fondurile europene. Fireste, cu precizarea de rigoare, ca pentru unii pot fi mai complicate. Intr-adevar, intervine si o rigoare, cea a birocratiei, dar trebuie depasit acest obstacol daca se doreste, cu adevarat, sa se obtina fonduri.
„Eu consider ca se pot realiza proiecte bune si astfel multi bani vor intra practic in dezvoltarea localitatilor noastre. Intr-adevar, fondurile europene vin la pachet si cu birocratia inerenta. S-au mai facut pasi insa. Pe mediul privat s-au mai simplificat procedurile si, ca atare, chiar s-au vazut lucruri imbucuratoare. Interesul pentru masurile respective este foarte mare. Intentia este chiar de o mie la suta, sa spunem, intr-un termen foarte scurt, respectiv 4-5 zile. Lucrurile sunt de o factura la care toate persoanele interesate isi pregatesc din timp documentatiile. In general, procedurile nu s-au prea schimbat de la masurile lansate anterior si asta este un lucru foarte bun caci oamenii pot avea o oglinda si isi pot pregati, daca nu au accesat pana acum fonduri, documentele necesare. Este un pas important care a fost realizat“, a precizat directorul Jenel.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Amelia Dinca: „Pe mine, arta ma face fericita!“
In lumea noastra orientata catre planul material din ce in ce mai mult, exista oameni care aleg sa supravietuiasca realitatii cotidine prin arta. Amelia Dinca, profesor, critic de arta, membra a Uniunii Nationale a Artistilor Plastici Romani-Sectia Critica, a vorbit la rubrica „Fresh Report“, difuzata de Arena Fm, cat de important este ca oamenii sa se orienteze catre frumos.
„Sunt din 2003 la Calarasi si m-am decis sa incheg un grup de artisti la Calarasi, pentru ca am observat ca acest oras este vitregit la nivel national, la acest capitol. Artistii din Calarasi, din Baragan, nu sunt cu nimic mai prejos fata de cei care expun la nivel national. Diferenta dintre un artist autodidact si unul profesionist nu e mare, insa, linia dintre kitch si arta, in zilele noastre, e subreda. Cand spun kitch in pictura ma refer la cei care nu stapanesc compozitia, culoarea. Eu pot sa spun ca, la Calarasi nu ne facem de ras, avem si varfuri, precum pictorul Victor Grigore , ceramistul Silviu Soare,Maria Bogatu Mancianu, am incercat sa aducem si copii talentati in cadrul expozitiilor, astfel incat sa vada cum se lucreaza, sa le starnim interesul“, a subliniat aceasta.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Constantin Tudor: „La nivelul Inspectoratului Scolar suntem o echipa!“
Invitat la postul de radio Arena FM, in cadrul rubricii „Fresh Report“, sa faca o analiza a activitatii din cadrul Inspectoratului Scolar Calarasi, prof. dr. Constantin Tudor, in calitate de inspector scolar general, a declarat ca „nimeni nu munceste din constrangere“.
„Am reusit sa formam o echipa la nivel de Inspectorat si lucram cu placere, eu zic ca se vad si rezultatele. Prin intermediul inspectorilor scolari doresc sa consolidam relatia cu directorii unitatilor scolare, in sensul ca, acestia trebuie sa fie strasnici, sa discute cu colegii lor, cu corpul profesoral, sa se axeze pe programa scolara, astfel incat aceasta sa nu fie neglijata, sa fie parcursa, dar, sa se lucreze in mod special cu cei care vor sa obtina rezultate bune si foarte bune la examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat. Ati asistat si dumneavoastra la premierea profesorilor, a elevilor cu rezultate deosebite la fiecare disciplina, insa, primordial e promovarea examenelor“, a subliniat sursa citata.
In ceea ce priveste afilierea politica a directorilor, vazuta ca o conditie esentiala in promovarea examenului, Constantin Tudor a afirmat ca oricine este liber sa faca parte din orice partid doreste, dar, daca nu va face treaba acest lucru va fi vizibil. In plus, directorii de scoli si licee ar trebui sa fie in dialog deschis cu Consiliul Local, intrucat acesta este forul care se ocupa de solutionarea problemelor de ordin administrativ-economic.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Alte titluiri la Exclusiv
„Din punctul meu de vedere, personal, as fi de acord cu o plafonare rezonabila, sa zicem de 10.000 lei“
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5558Euro4.5558
Dolarul SUA - 3.8912Dolarul SUA3.8912
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker