Nr. 933, Anul 15, din 26-Mai-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Eveniment
Pacientii de pe sectia de cardiologie a SJU Calarasi vor fi tratati de doi medici indieni
Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi (SJU) ramane un punct sensibil pentru conducerea Consiliului Judetean. Unitatea a iesit de sub sceptrul declasificarii momentan, insa multe nereguli inca trebuie indreptate.
La ora actuala, a fost scos postul de manager la concurs si unitatea se afla in evaluare. Consiliul Judetean este informat in permanenta referitor la personalul medical si toate problemele pe care le intampina unitatea medicala. Vicepresedintele Valentin Barbu inca incearca sa faca lumina, daca se poate spune astfel, in activitatea SJU Calarasi, monitorizand personal situatia. Mai cu seama, ca ultima ,,bomba“ e ca SJU a ramas fara un cardiolog, in urma demisiei doctoritei Raluca Andra Condac.
Vicepresedintele Valentin Barbu a intrebat-o daca a fost vreun conflict cu directorul medical si a negat, spunand ca nu din cauza asta a plecat, ci fiindca nu mai face fata din punct de vedere fizic si psihic. Totusi, dr. Condac ar fi dispusa sa incheie un contract de prestari servicii cu spitalul, doar 2 zile pe saptamana, cateva ore. Dar, tinand cont ca e vorba de o intreaga sectie acolo, nu este in regula. Asa incat se incearca pe alte cai sa se rezolve problema. Au fost discutii cu doi doctori care profeseaza la Fetesti si Cernavoda. Este vorba de doi cardiologi indieni, Tiwari Rishi Raj si Hanna Mohammad Babar care si-au dat acordul de principiu sa asigure fiecare jumatate de norma in cadrul Spitalului Judetean Calarasi.
„Impreuna, trebuie sa acopere o norma intreaga. Conditia a fost ca ei sa vina zi de zi in spital ca sa fie acoperita sectia de cardiologie. Doamna doctor Condac a facut o oferta spitalului de a reincepe colaborarea, insa in anumite conditii: doar 2 zile pe saptamana, cate 3 ore. Nu s-a ajuns la faza de a se stabili valoarea contractului de prestator servicii, fiindca noi i-am spus ca oferta nu e corecta. E inacceptabila, pentru ca doar 2 zile pe saptamana nu acopera nevoile, mai ales ca voia sa vada doar anumiti pacienti. Eu spun, in nume personal, ca daca doamna dr. Condac va reveni la intentii mai bune, nimeni nu a disponibilizat-o, nimeni nu a facut presiuni sa plece din spital si portile sunt deschise. Trebuie sa fim rationali. Pana la urma, pacientii din sectia de cardiolologie au nevoie de medici. Sa speram ca vin cei doi medici indieni aici, dar, daca si dr. Condac vine si lucreaza in fiecare zi in sectie, e binevenita inapoi, din punctul meu de vedere“, a precizat vicepresedintele Barbu, specificand ca unitatea medicala are nevoie de medici si dr. Condac este binevenita, numai sa ,,joace“ corect, fara sa puna conditii.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Primaria Calarasi si-a facut bine „temele” pentru a accesa cat mai multi bani europeni!
Cursa pregatirii documentatiilor pentru exercitiul financiar 2014-2020 a inceput si autoritatile publice locale se zbat, mai mult sau mai putin, sa obtina fonduri europene pentru a-si dezvolta comunitatile. Primaria Calarasi nu a fost luata pe nepregatite, realizand deja o serie de documente strategice necesare, in vederea depunerii proiectelor cu finantare externa pentru perioada 2014-2020.
Cel putin asa au anuntat, cun prilejul unei conferinte de presa, administratorul public al municipiului Calarasi, Valentin Deculescu si sefa Directiei de Programe, Luminita Trifu.
Misiunea de a prezenta documentatiile de planificare si de dezvoltare strategica la care echipa a lucrat si lucreaza, i-a revenit, in prima faza, Luminitei Trifu. Sefa Directiei de Programe, din cadrul Primariei, a tinut sa atraga atentia ca, drumul proiectelor, pana a ajunge la finantare, este foarte laborios si de aceea oamenii trebuie sa aiba rabdare. Acesta este mecanismul si trebuie urmat cu strictete. Autoritatile de management au puncte de vedere si abordari diferite referitor la finantarile solicitate de catre beneficiari. „Pentru exercitiul financiar 2014-2020, informatiile au venit foarte greu. Au fost de multe ori ambigui, in multe situatii s-a revenit asupra lor. Cu toate acestea, nu cred ca exagerez, daca spun ca nu ne-au gasit nepregatiti. In acest context, inca de la sfarsitul anului 2012, Primaria municipiului Calarasi a inceput demersurile pentru a deveni membru in Conventia primarilor, o organizatie preocupata de SMART CITIES (orase inteligente). Una dintre conditiile cerute de aceasta organizatie a fost aceea ca in decurs de un an, de la data in care Primaria a devenit membru (noiembrie 2012), sa intocmeasca si sa inainteze catre comisia de specialitate a Comisiei europene, o documentatie strategica (la acel moment nu era perceputa ca fiind de o importanta majora, cum a capatat pe parcurs). Aceasta documentatie tehnica se numeste Plan de Actiuni pentru Energie Durabila (PAED), adresat perioadei 2014-2020, dar cu extensie catre orizontul anului 2030. Noi am intocmit documentatia, am transmis-o, a fost considerata corespunzatoare si la un an de zile a fost postata pe site-ul conventiei. Aceasta documentatie sta la baza realizarii proiectelor care iau in calcul eficienta energetica”, a precizat Luminita Trifu.
PAED vizeaza dezvoltarea locala prin prisma reducerii noxelor din atmosfera, a reducerii pierderilor de caldura, a imbunatatirii calitatii mediului si este solicitat in cazul depunerii proiectelor de reabilitare termica, transport urban ecologic, iluminat public eficient, etc.
Un alt document de dezvoltare strategica solicitat pentru finantarile, pe care orice beneficiar intentioneaza sa le solicite, din surse nerambursabile este strategia de dezvoltare locala.
„Strategia de dezvoltare economico-sociala a Municipiului Calarasi pentru perioada 2014-2020” a fost finalizata si aprobata de Consiliul Local in anul 2014. Prin acest document au fost identificate propuneri de proiecte necesare a fi realizate in municipiu, indiferent de sursa de finantare.
Pe baza strategiei locale, s-a trecut la realizarea Strategiei integrate de dezvoltare urbana a municipiului Calarasi 2014-2020, in orizontul anului 2030 (SIDU).
Documentatia a fost finalizata si aprobata de Consiliul Local in noiembrie 2015 si revizuita si aprobata in mai 2016. Prin acest document s-au actualizat propunerile de proiecte din Strategia Locala, dupa aparitia pe piata finantarilor, a unora dintre Ghidurile de finantare. SIDU abordeaza dezvoltarea locala, prin planificare urbana (stabilirea unor zone de interventie si dezvoltarea lor prin proiecte complementare).
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Vizita la Radio Arena in cadrul „Scoala Altfel“
Elevii clasei a VI-a A de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ au vizitat luni, 22 mai a.c., postul de radio Arena FM , in cadrul programului „Scoala Altfel“. Acestia au vazut cum arata un studio de radio si ce presupune realizarea unei emisiuni in direct.
La rubrica Fresh Report si-au aratat entuziasmul: „ Ne-a placut aparatura, felul in care vorbiti, liber, fara emotii, se creeaza o stare de bine ascultatorului“, au mentionat cativa dintre micuti.
Pe viitor, acestia nu au exclus posibilitatea de a se indrepta spre o activitate la un post de radio.
„Mi-ar placea sa fiu si eu la radio, sa-i fac pe oameni sa se simta bine“.
Intrebati ce anume le place cel mai mult in cadrul acestei saptamani, copiii nu s-au ferit sa sublinieze ca astfel de activitati, extrascolare, ar fi binevenite daca ar fi mai dese, intrucat programa scolara este foarte incarcata si au de efectuat prea multe teme cand ajung acasa.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5573Euro4.5573
Dolarul SUA - 4.0641Dolarul SUA4.0641
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker