Nr. 942, Anul 15, din 28-Iulie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Eveniment
Fonduri Regio pentru reabilitarea Crucii de pe Caraiman
Zilele acestea, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, dr. ing. Liviu Gabriel Musat, alaturi de ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, si ministrul apararii nationale, conf. univ. dr. Adrian Tutuianu, au semnat contractul finantat prin Programul Operational Regional, in cadrul Axei Prioritare 5 - „Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural“, Prioritatea de investitii 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural”.
Evenimentul a avut loc, mai exact, miercuri, 26 iulie a.c., la sediul Ministerului Apararii Nationale si a facut parte din seria actiunilor si manifestarilor dedicate comemorarii Primului Razboi Mondial si a celebrarii Centenarului Marii Unirii.
Ministerul Apararii Nationale in calitate de Beneficiar, va primi asistenta financiara nerambursabila pentru restaurarea, reabilitarea, conservarea si amenajarea unui spatiu expozitional in cadrul Monumentului Crucea Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial de pe Varful Caraiman din muntii Bucegi.
Proiectul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea si amenajarea unui spatiu expozitional in cadrul Monumentului Crucea comemorativa a Eroilor romani din Primul Razboi Mondial (Monumentul Crucea eroilor „Crucea Caraiman“/Monumentul eroilor (Crucea) de pe Varful Caraiman)“ are o valoare totala de 19.159.031,29 lei, din care 15.946.043,85 lei reprezinta valoarea totala nerambursabila.
Implementarea proiectului are o durata de 56 de luni si urmareste promovarea istoriei si identitatii nationale, prin conservarea, protejarea si valorificarea unui monument cultural si istoric de referinta pentru Romania, precum si cresterea numarului de vizitatori ai monumentului cu un minim de 6% in primul an dupa finalizarea lucrarilor de constructie.
Crucea Eroilor Neamului este un monument construit intre anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului cazuti in Primul Razboi Mondial.
Pana in acest moment, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost depuse 655 de cereri de finantare, din care 41 de aplicatii in cadrul Axei Prioritare 5, Prioritatea de investitii 5.1.
In urma evaluarii, in cadrul PI 5.1 au ramas in competitie 27 de proiecte ce au solicitat fonduri Regio de peste 330 milioane lei.
[citeste]
Vasile Iliuta lauda activitatea primarului Daniel Dragulin
Consiliul Judetean Calarasi, prin vocea presedintelui Vasile Iliuta, saluta reusita echipei administrative a municipiului Calarasi care in data de 21 iulie 2017 a semnat contractul de proiectare si executie pentru obiectivul de investitii „Construire bazin de inot didactic in municipiul Calarasi, bulevardul Republicii, nr. 2C, judetul Calarasi“.
„Investitiile in sanatate, educatie si sport raman o prioritate a judetului Calarasi, iar acest nou pas nu face decat sa bucure copiii si tinerii care vor putea desfasura activitati de invatare a inotului intr-un spatiu modern, permitand totodata dezvoltarea unor performante in acest domeniu“, spune Vasile Iliuta care mai declara ca micile divergente intre cele doua entitati nu pot fi decat constructive.
„Am incredere ca primarul municipiului Calarasi, Daniel Stefan Dragulin, stie cu exactitate care sunt nevoile calarasenilor si ca proiectele pe care le are incluse pe lista de investitii vor avea finalitatea dorita. Felicit echipa municipiului si am convingerea ca impreuna putem aseza municipiul, dar si judetul Calarasi pe circuitul zonelor de interes national“, a transmis presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta.
[citeste]
De luni, Mihaela Petrovici va fi noul manager al CJCC Calarasi
Consiliul Judetean Calarasi se convoaca in sedinta ordinara luni, 31 iulie, ora 1200, in sala de sedinte a acestuia din municipiul Calarasi, str. 1 Decembrie 1918 nr. 1, avand pe ordinea de zi 13 proiecte de hotarare, printre care si cel privind numirea managerului la Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi. Dupa cum se stie, Mihaela Petrovici a castigat, in data de 29 iunie, concursul organizat pentru ocuparea functiei de manager al CJCC Calarasi, urmand sa fie validata in functie luni, dupa terminarea sedintei CJ.
De asemenea, consilierii judeteni vor trebui sa-si dea acordul pentru suspendarea hotararii Consiliului Judetean Calarasi prin care Nutu Marcel a devenit consilier judetean, in dauna consilierului Marian Sbarcea.
In sedinta Consiliului Judetean de luni se va mai discuta si rectificarea bugetului propriu al Judetului Calarasi pe anul 2017, aprobarea executiei bugetului propriu al Judetului Calarasi la 30 iunie 2017, aprobarea utilizarii excedentului bugetar, rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2016, in exercitiul bugetar 2017si aprobarea taxelor si tarifelor din competenta Consiliului Judetului Calarasi pentru anul 2017. De asemenea, vor fi supuse aprobarii consilierilor judeteni si proiecte de hotarare care vizeaza aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare al Consiliului Judetean Calarasi, stabilirea salariilor de baza pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Calarasi, Cabinetul presedintelui, precum si pentru serviciile publice din subordinea acestuia, aprobarea Organigramei, a Statului de functii si a Regulamentului de Organizare si Functionare ale aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Calarasi, cumpararea imobilului situat in municipiul Calarasi, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1A, bl. A24 (Flora), tronson 3, aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investitii „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii specialistilor din sanatate“, din str. Prelungirea Independentei nr. 5A, aprobarea solicitarii de transmitere a unui imobil aflat in proprietatea publica a statului si in administrarea Ministerului Apararii Nationale, prin U.M. 2547 Straulesti, in propriatatea publica a judetului Calarasi si in administrarea Consiliului Judetean Calarasi si aprobarea Planului de Actiune pentru perioada 2017- 2020 pentru implementarea Strategiei Judetene Antidrog 2014-2020.
[citeste]
Alte titluiri la Eveniment
Acord de parteneriat intre Municipiul Calarasi si Asociatia „Orase Energie Romania“ pentru derularea campaniei educative „Oscar, sarpele hoinar“
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5558Euro4.5558
Dolarul SUA - 3.8912Dolarul SUA3.8912
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker